Jul 23, 2010

hari indah, sy berbicara ttg diri sy jgk

look at those cloud. it's perfect.
simply amazing. ;)

picture taken -- 450pm today ;)
my neighborhood.

assalamualaikum wbt.

hello hello. guess, i'm having such a warm day. i opened my eyes at 7am, and fall asleep around 9am. dush! and, it was almost 11am when i woke up. shower--and straight to college! hello college! it's been a while, i miss you ;) i met pn zura, asked for a few tips for upcoming exam, on 7th august -- Saturday bby! S-A-T-U-R-D-A-Y! just my luck. as if~ ngee. wish me luck for my so-called-last-paper for my diploma! hee.

and, say hye to miss eha, and finally miss aida! woo woot. borak tak hingat. more than an hour, or two maybe. then leon call, ajak pergi lunch sekali. OKAY! then he went straight to BERNAMA. org dah kerja kan? ;P i went home around 3pm, parked my car where it supposed to be, and suddenly, i tataw nape i pergi berdiri tgh2 panas dpn rumah. dongak ke langit, senyum sorang2 tgk awan, dan feeling habis layan angin sepoi2 bahasa. then b4 i start buat scene titanic dkt ctu, i terus naik atas. ;P

it was beautiful, NO, it is! those cloud. wind. the warm feeling itself. naaa, these ordinary day, didn't have to be so numb. just, need to open up my mind, my eyes, my soul, to appreciate every single little tiny things in life. ;)

aqilah amin... talking bout myself, i am complicated. mama said so. abah told me, that i'm unpredictable. but still, i'm simply a normal human being. i've got feelings. which aren't that so complex.


tak kenal maka tak cinta. jd jgn kenal i. haha. boleh? ;P


kalau org tak kenal i... org akan ingt i suka show off. seriously. i mean. most likely tgk blog i ni sudah. i shopping semua i nak bgtaw -- which org mungkin missunderstood as RIAK. to be exact, bukan i sebegitu, i cuma cpt EXCITED. haha. tanyelah Namin, Afiq, Finaz, Sherry, Nora, Shahli, dan ramai lg jg. kalau blh semua bnda i nak SHARE. dan kalau kamu tahu, mcm mane i bercerita, kamu tahu mcm mane i kepoh-ci. ;P

org maybe ingt i nak brg branded je. oh tidak. mane ade i mampu pakai Coach lg. ;P brg mcm Guess, MNG, Chanel, Levi's tu pun mcm sgt sikit i ada. dan kalau nak tahu, i suka pergi pasar malam, beli seluar comel2 yg i hanya akan beli kalau die jual RM5 sehelai! okay okay? kalau mak cik tu jual RM10 sehelai i tak beli! i nak RM5 jgk!

shawl i pun i beli Jalan TAR je weyh. dgn on9 shop. haha. penjimatan lebih hebat. thee. BODY SHOP? oh. cuma penjagaan kulit muka i, yg dah berulang kali jg i ckp, kulit muka i super extra sensitive gedik nak mati! and then mcm perfume BS kan comel2, cheaper drpd Chanel, or BOSS, so i suke lah! then make up die pun suite me well. kalaulah i boleh pakai Mustika Ratu je, or Safi je, lame dah i pakai OK sbb sgtlah murah! jimat duit! like!

i baran. cpt marah, cpt cool. sepanjang 3 bulan practical, thulasi, sahabat kesygan i pun perasan dan ckp "Qila kalau die marah die akan diam. tp die cpt okay. die diam kejap, then die akan ckp mcm biase" thee. yeah bby! that's right! mama dan abah selalu terasa dgn perangai i yg satu ni. seriously. tp setiap detik dlm hati i, i minta maaf. sbb i tak maksudkan mcm tu. ;(

korang ckp i pendiam nmpk lembut kan? i kasar. betul. kasar. esp dgn org yg lg rapat dgn i. makin la org tu kenal my true color. pun mama & abah selalu terasa. ish. tak ade, i ade beberapa pantang. so mcm kdg pantang tu ada org buat, i automatic akan TERkasar, diam, dan duduk dlm bilik je. tp pdhal i just mengawal rasa marah. pd i, baik i diam, duduk dlm bilik, dprd berhadap dpn org yg buat i marah, tunjuk muka. kan?

that's what i mean bila i ckp i selfish--tak fikir perasaan org lain bila ada org buat i marah. tp iyalah, i guess tu slh 1 cara i kawal kemarahan. apa yg i pantang sgt?

-- i pantang org guna brg i tanpa kebenaran i. tanpa i tahu. walaupun bnda tu kecik, tp blh buat i sgt marah. conclusion, jgn sentuh brg i tnpa bgtaw i. LAGI marah, bila guna, tak letak balik. NO compromise!

-- kalau i ckp i nak guna brg tu lg 10min, i really mean 10min. kalau i tgk brg tu still tgh digunakan, i akan baran jgk. sbb i dah kasi mase 10min, so, have a lil respect here.

-- pantang org buat lawak bodoh yg annoying pd wkt yg salah dan topik yg salah. i dont care who u r. i dont.

-- dan i jgk tak boleh pura2 suka atau hormat dgn org yg selalu susahkan atau lukakan hati mama dan abah. maybe mama dan abah blh sabar, tp maaflah, perangai baik mereka yg 1 tuh, i ssh skit nak warisi. sbb i rase mereka sgt tak hormat mama dgn abah i.

-- i tak suka org dendam, org nak ngumpat je org lain. i jd rimas dgr. boleh buat i tarik muka jgk. even dpn org ramai.


ok kawan2. sudah panjang. mengarut lebih kan. jumpa esok, insya Allah! ;) have a nice day.

2 comments:

Shafinaz Maruai said...

Aqilah Amin. Boleh tak nk shopping sama lu. Untung besar woo,sbb pandai bargain! Jom2 ke Jalan TAR.

ra|nbOw said...

hahahha. shafinaz maruai! sy mahulahhh. sgt mahu!!! bileee???