Jul 20, 2010

cinta padaNya berbalas bukan sahabat?




sy bangun pagi ini, mengintai langit. dgr lagu-lagu syahdu pun ade jgk. tskkk. belek FB, dan rasa rindu dkt seorg kwn yg tak pernah lg sy jumpa sejak kenal beliau. sy kenal sejak 8 tahun lalu & sy panggil die eeda. tua setahun, umur 22. name die Syaheedatul Iman. sedap kan?

sekali... sy nmpk gmbr atas ni as profile picture die. tgk status relationship pun bertukar. pelik. sekali bace wall dah kawin! waaaaaa... eeda! awk x bgtaw kte. sampai hati! sobb. heart attack kte pagi2 bute nih. belajar dkt Aussie dgn awk jgk eh.

awk. kita ingat lagi mcm mane awk jatuh terduduk satu ketika dulu. wkt awk pernah dilukakan oleh seorg lelaki yg awk syg bertahun-tahun. kita ingt lg sedeyhnye kte yg dgr cerita awk. ape tah lg awk yg menanggung? rugi, sbb die x nmpk awk syg die mcm mane, awk doa dkt Allah mcm mane... kte risau ble ingt awk wkt tu. berapa lame awk cuba bertarung nyawa utk selamatkan diri awk sdiri kan? bertapa awk cuba berdiri dgn sokongan fmly awk walaupun hari2 awk menangis...

tp eeda. jujur qla ckp, qla kagum dgn cara eeda menjaga diri. solat, tingkah laku, dan, tgklah tahap pendidikan awk pun. tgk eeda comel, doa awk dah dimakbulkan. doa awk didengar Allah. bila kte tgk wall awk, awk dah kawin, rase mcm skrng jgk nk jmpe awk n cakap "eeda, ade hikmahNya bkn? awk dah dpt jauh lebih baik dr die!" awk, untungnya awk. bertapa Allah syg awk...

bnyk lg kte nak ckp tp tak terckp dah awk. just moga awk bhgia & berjaya dunia akhirat. insya Allah. amin!


5 comments:

ainaaamira. said...

qilah...ade pernah cerita pasal eeda ni x kat blog sblm ni ? hmm.

ra|nbOw said...

eeda? x de kot. huhu. tak de. cuma die pernah syg seorg lelaki lebih 5 tahun, n hampir mati sbb hilang lelaki tu yg pergi dkt org lain... but. looks like. betul apa Allah janjikan

"wanita baik utk lelaki baik"

;)

ainaaamira. said...

oh. hehe. ye ke ?
yup2.
betul tu..
wanita baik untuk lelaki baik. sebaliknya juga macam tu. :)

nadiaizzah said...

nnt jgn tekejut la lau aku tkr status mcm tu jgk. ngengenge

ra|nbOw said...

ainaa ; ahah. itulah. tgh msg2 dgn die d FB

izzah ; kawin x bgtaw aku siap ko aaa!!! majuk setahun!