Jun 29, 2010

yummylicious!


hye friends! so, how was ur day? mine was, erm... very ordinary. except during the evening, when Nabil came to Bernama & kidnapped me for a moment. and i was so excited to see him. i was so bored being in the bone-cold office all day long without any assignment. we went out for a lunch, eh dinner dah kot. sekejap je lah. sy masih dlm office hour. cuma rehat makan sekejap. thanks dear ;) ok sudah, i nak cerita ttg last sunday. i rajin masak! i masak 2 dessert. i baked some choc muffins + fruity pudding. yerlah, i jarang masak so haruslah i masuk blog bila i masak. HAHA.

ingredients of choc muffins! telur, minyak jagung, choc chips, tepung, butter etc.


siap susun dlm cup! siap sedia utk dibakar!


sementara tunggu, mkn nugget LEMBU --ramly.
sy penggemar nugget Ramly Burger. sbb dari kecil dah biasa. sedap.
mama pernah jd accountant di sana. give a try.


dah mengembang gebu bukan main! geram sungguh sy!


tgk melimpah ruah muffin i menggebu. ;D
i puas hati dgn rasa dia yg berjaya memikat hati i sendiri.
dan alhamdulilah, semua org pun suka! thee.


okay. puding. mcm biasa campuran bahan, dipanaskan sampai mendidih.
kemudian masukkan dlm mangkuk/bekas mcm ni.


sejukkan sikit, masukkan buah. yummy!


the next day sy bgn seawal 5am taw utk masak makaroni goreng. pun sama, puas hati sbb 1 periuk tu habis licin. family, Nabil, kawan2 cakap sedap. hope so ;) siapa nak rasa, sila dtg rumah! pintu rumah sentiasa tertutup, kena tekan door bell dulu la kalau nak masuk. haha. ;P

mama dan abah org plg gembira tiap kali sy cakap "nak masak" sbb sy jarang masak. bkn tak reti sgt, cuma jadual tak mengizinkan. ece, alasan! betul. dan ayat plg biasa "21 dah... malu tak reti masak" gaaa~ pastu semua buat muka pelik bila sy masak. dush dush!

tp mama ckp lg, air tangan isteri boleh pikat hati suami ;)


10 comments:

-azwanbakhtiar- said...

bukan mama hg ja cakap camtu.
aku pon cakap gak. haha

ra|nbOw said...

haha. i likeeeee ;)))

.Nora Kacak. said...

Nakkkkkkkkkkkkkk!

Atika Azumi said...

nyummyyy !!
u buat party kecil2an ke? hehe.

Atika Azumi said...

oh btw, i naak recipe muffin tu ! :D

ainaaamira. said...

qilah...SEEEEEEEDAAAAAAAAAAAAPnye nampak !
haha.
nak nak nak. >.<

Purple kiwi said...

yummy!!!!!! hantar jakarta skit! :D

fatynlicious said...

wow sedapnya!
nanti leh share recipe hehe

ra|nbOw said...

nora ; nnt insya allah.

atika ; resipi die basic saje. ;) nnt kasi email ye.

ainaa ; haha. harap sesedap rasenye ;P dtglah!

ika ; taw kan kalau blh hantar dah lameee kte hantar diri kte skali g sane :P

fatyn ; ahah. insya allah ;)

Atika Azumi said...

kazumi_7angels@yahoo.com :))