Jun 27, 2010

sugar && pepper kucing kesayangan!



good morning dearest ppl. i bgn sgt awal iaitu 610am. yerlah sbb i dah koma mati awal semlm kan, b4 11pm. i dah basuh baju, jemur baju, bg kucing mkn, buang yak2 2 ekor itu dr pasir. i dah minum susu, dan plg penting dah transfer pics dlm laptop ;P kejap lg i harus menyapu bilik & kemas mane yg kurang kemas sbb mama baru je maklumkan abah ngah, mama ngah mahu singgah sekejap. so pit stop mrka haruslah bilik sy yg cantik nih. haha.

well, i nak update boleh tahan bnyk benda. tp ni ha i nak kenalkan anak tersayang i yg baru, sugar & pepper. sumpah i syg dia org sgt2. ok. i taw mereka kucing tp mmg i guna 'dia org'. mereka jantan! berusia 3 bulan & 4 bulan baru. active nak mati! ini pun i snap pixca dia org dlm sangkar sbb terpaksa kurung sekejap time menyapu rumah! itu yg duduk diam muka pasrah mita dilepaskan. haha. ini 2 ekor budak kuat main, kuat makan ;)


dari kiri, pepper 4 months, kanan ni sugar 3 months.
tgk mereka pasrah sbb terkurung!


comel kan kan kan? siap i letak teddy lg teman dia org! ;P
tak de maknanya ddk diam camni,


alololo. owh ya, mereka mix kucing biasa + persian.
RM300 seekor wkt beli hari tu.


sugar i tidur mcm tuan dia! i tidur mata terbuka ;P


pepper ni sgt setia. sentiasa ikut ke mana kita pergi.
sweet dream comel!


hari tu mereka sakit, bwk pergi clinic, potong kuku & so on. dah sihat, tp sugar cpt luka sbb selalu langgar bnda sbb terlalu hyper. dah comot dia! aiyaaa. tp 2-2 dah makin kuat mkn n bila beyak mesti besar2. haha. ok i taw selekeh tp biarlah. lala~ tgk pepper je ada loceng sbb sugar pnya tercabut dah. see, gila hyper. oklah. story lg next time ya. till then.


p/s; lupa. mereka beyak dlm toilet, tp dlm pasir yg khas utk mereka =)
and yes, sugar still luka dkt hidung sbb active sgt. eh hyper.

thanks atika ;)


11 comments:

Atika Azumi said...

oh so cute !! kecik2 camni kalau u ajar dorang beyak kat toilet, dorang ikut tau. tp i xtau la plak nk aja tu cane. just that it'll make ur job easier. hee.

btw, hidung sugar macam ada scratch. luka?

ra|nbOw said...

atika. haha. lupa nak mention ;P sudah edit. haha. mmg mereka ke toilet ;) ha'ah. luka ;(

Nor Anati said...

alololo//comelnya... suka suka suka

ra|nbOw said...

anati ; sy pun triple suka suka suka ;)

Atika Azumi said...

ahahahaha.. em luka tu letak minyak gamat xleh? hee.

ra|nbOw said...

atika! mmg nak bubuh tp sbb die ske jilat everytime letak ubat, so mcm risaw! ;(

halida idrus said...

qilah kat pet shop ada ubat utk luka-luka kucing.
abah ida ada belik utk kucing-kucing beiau..

.Nora Kacak. said...

tak sukeeee kucingg! ahhahahaha

Atika Azumi said...

hahhahaha comel budak sugar nii. u letak masa dia tengah tdo la?

ra|nbOw said...

halida ; ye ke? td pun baru bwk die g clinic lg... huhu

nora ; kucing itu comel. =P

atika ; haha. pegang skit terjage ;P

halida idrus said...

hahaa..
try la cry ubat utk luka,ubat utk telinga and spra utk elak kan kutu kat kucing..
and and ketip kuku and and sikat so basic ney dh ada pon cukup..
qilah bg kucing makan makanan apa?