Apr 7, 2010

nak tu, nak ni! hina ke gemuk?


morning everybody. so, how did u start ur day? well.. mine was, ok. and. ta-daa. cuci mate! mcm blh kasi title double C lg - coach & crocs =P hurm. umur 21 nih baru terase coach pnye handbag cam lawa. tp price die pun mmg super lawa la kan. semua tak mcm nak cecah 1k plak. grrr~ blh beli 2-3 handbag guess. owh terima kasih lah! tp... mmg lately design die funky2 n x mcm org tua sgt. so, ni slh 2 (cheyyy. bkn slh 1 da =P) yg sy ske. hurmmm... tp, tbe2 diri sdiri rase, akan dpt memiliki menatang ni in 2 years. ok. 2012, again. we'll see.



and yesterday, as i went to ili athirah's place (melawati ex-classmate) at wngsa maju, kami duk tgk2 crocs.com & i fell in love with 2 crocs! lily types. i don't have any red shoe yet, and i love the combination of black & plum color. woo. abah da approve beli yg black & plum tu. yeay! XD the last time i shopped was... erm. january. haha. lame la sgt~ ok ok. shopping kasut, last sekali january lah! and for this 8 upcoming months of 2010, no more perfumes & no more ... erm... no more handbag! *kot* thee. ok fine, no more shoes also except these 2 crocs!


and, i didn't buy any jeans yet for this year. and i've lost my polo watch somewhere around about a month ago. abah dtg esok, mesti die tnye mane jam sbb lame da tak pakai. T___T i was aiming for ipod touch, a very long time agooo, & still i didn't manage to get it. owh well, some of my friends told me to buy iphone instead of ipod touch, but, naaaa. i don't think so. i'm not attracted to any of blackberry / iphone. not at all.

my phones. the eldest is 8 years old, the 2nd is 6 years old & the youngest one is 3 years old. haha. ala, adat la hp dah berpuluh kali jatuh, kadang3 mereng jgklah. kejap de line, kejap off sdiri, grrr~ semua nokia ye. and semua standard phone, i mean bkn slide / flip. abah ckp sy terlampau ganas utk pakai 2 jenis tuh. see. nmpk je lembut, tp ganas. n kasar. oh dang~ teruk sngguh rase. sony ericsson, sy ske sound system hp2 kamu! huhu.

*****

and, sy dah turun beberapa kg. dlm dah 2-3weeks diet ni, ye, sy disiplin yg amat. still ade org kate sy gemuk. tu salah 1 sbb sy nangis x ingt dunia mlm semlm. thank u so much utk mama & barney sbb tenangkan sy, even nangis makin lebat ble dgr suara mereka. sy bukan nangis selak sbb sy x kurus or sbb org kate sy gemuk lg. tp sy penatlah. penat sbb 21 thn dah hidup, sy kurus camne n gemuk blk ke turun blk ke, org tak berhenti ckp sy gemuk. penat sgt. penat sgt dah dgr. mmg la buat bodow, ade time explode jgk kan?

sbb tu sy selalu ckp, sy fhm sgt org2 dlm biggest loser, sy fhm perasaan org yg rendah diri, sy fhm org yg selalu kene ejek, sy fhm amat sgt. sbb tu sy kalau blh, kwn je dgn semua org. tak payah nak pilih2 rupa ok. pilih hati saje. wkt kecik, sekolah rendah, sy mmg bulat, so, 6thn d sekolah rendah, dah biase dgr. sekolah menengah. pon same. ade je org ckp, just lain skit dr skola rendah sbb ade org ckp dah kurus jgk. ni dah nak abis diploma pun, dgr bnda yg same. fhm tak muslimin n muslimat, kate2 tu doa? so plz. stop it.

hurm. tak pelah. bak kate mama "bkn die org suap kte nasik pon" and bak kate barney, "u gemuk ke, kurus ke, i syg u" baiklah insan2 tersyg. sy mmg dah biase dgr semua tu, just, kdg sy tewas jgk. just, ingtlah eh, what goes around comes around, jd, jagelah mulut. sbb, Tuhan bayar cash skrng. tgklah esok lusa, awk2 kawin ke, awk2 jd gemuk terus, tak pun bini2 awk yg cun2 dlu, jd gemuk, and awk yg handsome2 dlu, jd gemuk, then anak2 awk semua gemuk, baru awk taw kan perasaan tu.

and and. jgn lah nak ingt semua org yg gemuk tu mkn bnyk. sesungguhnya tak semua mkn bnyk. sy taw sbb sy tgk sdiri ramai org d sekeliling sy yg gemuk ke, mkn mcm mane. mereka lg jage mkn ok. org2 yg mcm tiang lampu tu la sy tgk kdg mkn sampai 3 burger, 2 pinggan nasi terus. jd jgnlah memandai2 ckp dkt die org "sape suruh ko mkn bnyk. kan da gemuk" like hello, kenal dlu die org, n kalau de something wrong dgn diet & daily routine die org, tegur btol2, if hati murni nak bantu die org. taw2?

one more thing.
ppl with big size,
they also have a big heart.
=))))

oklah. da pnjng lebar. wahaha. erm. baiklah, itu saje. bnyk lg, tp nnt jg cerpen. haha. oklah, itu saje. wsalam. have a nice day ppl. =D




5 comments:

.fateha aziz. said...

hi qila. :)
qila tayah stressed. tahu tak the most happiest person in this world is a person yg boleh accept diri dia macham mana pon dia? gemok ke kurus ke, kite same je disisi tuhan :)

so, qila, when u r happy with urself, u r comfortable with urself, no one buleh make u down. yela kadang3 i pon terase down jugak dengan mulut orang kan. but then, eh perfect sangatkah mereke?

haha. everybody tak perfect. kalau lah org3 berkenaan paham maksud ayat tuh, mesti tadenye dorg mao ngate3. kan3?

live ur life to the fullest gerl! pray for ur happiness n success!

i love u loads! muacx!

ainaaamira. said...

qilah...ingat ni..
apa yang mereka cakap pada kita, itu adalah doa untuk diri mereka juga.
10 kali mereka cakap pada kita, 10 kali mereka berdoa untuk diri mereka sendiri kerana mereka berniat untuk mempersendakan kita. :)

Aku faham sangat apa yang kau rase sbb aku pon rasa gak and they do call me mox (gemok). Sampai dah lali and malas nak layan. Sebab aku kenal diri aku siapa, so aku gemuk ke tak ke, apa aku kesah. as long as aku punye orang yang masih sayangkan aku, accept the whole me. So do you okay ?

Kita semua sama je, yang bezakan kita cuma hati masing2. ada yang hitam dan ada yang putih. Biarkan mereka miliki hati yang hitam, asalkan kita masih kekalkan putih itu. :)


miss you.

ra|nbOw said...

teha ;
huhu. tak stress. kdg je sdeyhh. waaaa. hurmmm.. mmg mrka pun xperfect, tp at least die org kurus kot, sbb tu senang2 je ckp mcm2... huhu. yup, happy n comfortable =)) love u too dear!! TQ teha!!

ainaa ;
a'ah laaa! lupe plak ustazah ade ckp mcm tu wkt dkt skola dlu! huhu. ok... aku akan try jd lebeyh kebal. hehe. kalau ko die org pnggl mox. aku mesti lg la moxmox kot. wakakakka XDD tq laling! =))

i.k.a. ♥ said...

bg kite qila chantek! tak penah terpk pon qila gemok ke ape ke. pedulik je pe org laen ckp okayy. lgpon qila baek. kite selesa share things ngn qila eventho tak penah jumpe. qila special tauu! :)

ipod touch --> bli ipod mmg sgt berbaloi. best gile digunekn di kala bosan tgk presentation org so end up tgk video or maen game dkt ipod haha. bli iphone tak berbaloi. function lbey krg je cm ipod. oleh itu jom3 bli ipod touch! hehehe. :)


oh btw, handbag coach tuh mmg super comel. coach oh coach, knpe la kau mahal sgt T_T

Fira said...

sgt cute kasut crocs yg black n purple tu :)