Apr 20, 2010

first offday


kanak - kanak. letih bekerja, dan letih belajar adalah sgt berbeza. kerja best, belajar pun best, tp lebih enjoy wkt belajar. kerja, boleh kata hampir tak de life. kau balik, kau mandi, makan, kau tidur. esok kau bgn kau kerja. maka, belajar betul-betul!

sempena dgn offday pertama sy, setelah seminggu bekerja 7 hari seminggu, 10-12 jam sehari, maka, pd isnin dan selasa 19th & 20th sy diberikan cuti. tp, sy terasa lama pula bila cuti 2 hari. patut kasi selang sehari je. huhu. cuti itu dimanfaatkan dgn, boleh tahan baiknye.

20th april 2010 - selasa


jual tudung di rumah afiqah, taman permata. thanks dear.
dan seterusnya ke JJ beli brg pesanan mama.


19th april 2010 - isnin

sy kata dkt barney, "u... duit i habis dah" barney ckp, "taw" sy pelik,"mane u taw?" barney pnye jwpn mmg best -- "sbb hari ni u cuti"

''-_________-


bgn pagi, ke maybank! woo. semangat. buat account maybank.

then. ke JJ. 16 minit je. sy habis few hundred.

*
*
*


ta-raa. inilah dia.
1 - biore pore pack. al maklumlah kulit terlebih blackhead / whitehead.
2 - kertas minyak clean & clear =P
- combination skin. so, mmg cpt oily. certain part, kering.
3,4,5, - lipstick, lip pallet, mascara (estee lauder)
6 - liquid mascara (revlon)


*
*
*

PETANG

mama tibe2 kasi handbag ni. mama keluar dgn auntie.
woo. red. i like. thank u mama.


*
*
*

MALAM

mama ajak ke carre4. utk tgk hp, so sy mmg target 1 hp cikai shja. sy ade 3 hp kan, 2 tu mmg totally damged dah. so, mcm 1 je slalu gune. lg 2 tu cpt on off sendiri. tgh duk tgk 1 hp yg biase2 je, (ye la 2nd hp buat pe nak gempak2, asal blh gune sudah) sekali mama ckp, "ambiklah 2 terus". sy cam, ok... then. tgh pilih2, mama ckp lg, "ambikla yg elok skit terus" woo~ tp sy mmg nak yg betul2 basic. i don't need any 3g anymore, or anything too superb. and yg dlm lingkungan 200-300 je.

mama offer express music yg touch skrin tu. mmg minat jgk, tp cam, pk2 sy x blh ambik touch skrin. sbb sy ganas, hp selalu jatuh, clumsy. maka. x bolehlah kan, touch skrin nnt pape jd dkt skrin die mati sy. then... mama pun ske E63. sy pun belek2, not bad. x de 3g, just 1 way 3g. and, i don't know, sy sukeee sbb nmpk kemas. sy tak tgk pun ade ape dgn hp tuh. sy tak tgk pun application die ke ape. yup~ huhu. maka. ambiklah E63.

then. 1 lg hp, sy mmg nak sgt flip kan~ harap2 tahanlah sbb flip kan sensitive jgk! so sy ambiklah nokia 2720. simple, basic shje. no memory card, tp ade camera & true tone jgk. cam, ok. mmg nak yg cam gtu je pun. so, belilah 2 hp~! thee. thank u amat sgt mama & abah. tak plan pun nak hp baru dlm masa terlalu dkt ni. mmg ade ckp 2 hp tu x ok, tp, cam, cptnye. n x expect jgk utk ambik hp se-best 2 nih. =))

and, auntie kasi 1 gelang yg dibuat oleh mama. camne nak ckp, auntie skrng business jual2 gelang, yg batu2 germ2 tuh. then sy pilih batu, mama design, so hasil buah tgn mama + auntie. thank u ye! pagi td terus qla pakai. hee.

nokia 2720 flip - no celcom (fmly)1
nokia E63 - maxis 012*****54

dan 1 lg no maxis 012*****12 tuh, sy gune hp lame sy nokia 6120 classic tu =)







No comments: