Mar 5, 2010

kepelbagaian manusia



ni bukan post marah. owh tidak. post pendapat shje~

yes, at least i'm trying to be better. i am trying, even, ppl might c me, as girl who did nothing. wahai rakan - rakan tersyg, ssh nak puaskan hati semua org. makanya. tak perlu puaskan. haha. ;P no no no. i mean, pk dgn rasional, and, if u know u did d right thing, so, go on. care less bout those who didn't care much.

baiklah. mungkin ramai tak tahu, only close friends je kot taw.
sy sedang belajar pakai tudung sepenuh masa. it takes time. terkejut? hurm. baiklah. asalnya sy belajar pakai tudung sejak akil baligh - form 1. ke sekolah sy mmg bertudung. keluar? frankly speaking, f1-f3 on off jgk. form 4, sy msk mrsm. geng d12 sy, yg free hair, sy, finaz & naiya. i mean, free hair dkt luar la. bkn d mrsm! gile ape. ahah... but u should know a thing, all 3 of us, skrng most of d time kami bertudung! well at least there's an improvement. gmbr kami free hair? owhhh. kami kurangkan sehingga, tiada mungkin di mane2 laman sesawang.


naiya + finaz + sy + yamin


baiklah. sekarang? hurm. if ada org dtg rumah, sy freehair. tp kalau ustaz / ustazah dtg, i do have a lil respect, sy bertudung. keluar mlm2 dgn fmly, setakat ddk dlm kereta, sy freehair. kdng2 keluar dkt2, sy freehair. jogging / cycling dkt2 pun sy pakai cap. mandi sg, pantai, or etc, sy freehair. and most of d other time, sy bertudung. tlglah. sy sdg cuba belajar, utk kekalkan. 1 benda yg org tak tahu - org ingt sy mmg asal bertudung, tp dah pandai freehair. u know, like ppl think of d opposite side, and ingt sy culture shock, or becoming worse. OMG. that's a very wrong fact ok! walhalnya sy sedang belajar bertudung, bukan belajar freehair. haih~

mama ckp. ramai jgk yg ckp, yg pernah tgk sy freehair, bila sy freehair, sebiji mcm amoi. owh, dsini ada plak pertikaikan ttg keturunan. huaaa... ye ye.nenek sy cina, belah abah. cina masuk islam, adik beradik tok ma, semua cina buddha lg. makanya mmg sy celebrate CNY bila sy berkesempatan. yess, sy lah berada plg depan bila ada tarian singa tuh, hahahaha... mengalahkan sepupu sepapat yg lain yg ketot2 lg ;P rambut... satu hal jg. ori babeh ori! bkn rebond ke, ape2 bnde yg lain. kelakar kan manusia ni, bila rambut halus salah, bila rambut tebal ckp mcm urat dawai. well ppl, u should know sometime bkn mereka tammo jaga rmbt, tp mmg rmbt mereka semulajd mcm tu!



pak cik awie + tok ma
abah je dah muka melayu. esp sejak main golf. betmbh gelap ;P



mata, hidung, gigi, semua lah org nak pertikai an? haha. dulu sy gemuk, dan kurus jap, org ckp jgk, 'kenapa kurus sgt, xcantik' awww awww. i kurus salah, gemuk salah. naaaa~ mmg pas sekolah dah naik 10kg. tp, bahagia je den. ramai je org syg. hee. bkn sy x try diet, owh keinginan nak diet tu sentiasa ade, tp kan, tak reti la nak control nafsu makan! haha. makan itu best! sbb makan - perbuatan yg mempunyai 1001 rasa. ngeh3... tp, sebenarnya, bila time sy mkn sikit, mmg sikit, tp same je berat sy. baik sy mkn bnyk! haha. blh plak mcm tu. tp mcm lawak jgk kan, bila dah umur - umur kita, yg dah masuk early 20's ni, still ramai lg yg narrow minded dan pertikaikan bnda - bnda yg remeh. belajar tinggi2, tp rendahkan darjat diri sendiri. hurmmm...




4 comments:

athirah hanafiah said...

xpe qila, at least qila try jd sumone better kan. sbb hal tudung2 ni bukan boleh paksa sngat. nnt paksa sngat last2 bukak balik, naya jerr.. huhu. orng xtau, tu yg dieorng berkata tu.. tp yg pnting qila tau diri qila sndiri kan? =)

manusia ni kan, selagi boleh nk jugak pertikaikan apa yang orng lain ada. yg kat diri sendiri xnak pulak pertikaikn... hehe

ra|nbOw said...

hee. btolll. ramai kwn qla pakai mengejut, pastu bukak blk. hurmmm... lg sdeyh~ btol3... qla n fmly taw dri qla. eheh.

hurmmm.. sbb org selalu cermin diri org lain, b4 cermin diri sdiri ;((

fatynlicious said...

biasa la tu qila
bila kita gemuk, depa cakap tak cantik dah gemuk sgt
bila kita kurus, depa cakap tak comel dah macam dulu.

sekarang ni, buat apa aja yang kita rasa selesa.
senang kan?

ra|nbOw said...

taw xpeeee fatyn. setuju! kdgkan, kte bhgie jd diri kte, tp org lain yg x bhgie dgn kekurangan kte ;)