Dec 5, 2009

aku yang hilang.


aku rase. macam ramai yg perasan. aku lain. dah 2 minggu.
aku lost. utk sekalian kalinya. nape hari ni baru aku nak mengaku?
entah. sbb aku tak tahan sgt kot. lgpun blog aku. biarlah.
tak de tmpt lain aku blh jd sejujur dgn blog. ini pun bertapis.
terlalu ramai mata membaca, terlalu banyak spekulasi dibuat.

"haha.. pompuan sume same.. mane lah pg nye pompuan yg laen skit nieh???!"

satu tamparan hebat bila aku diperkatakan sebegini.
terasa murah. terasa tipikal. terasa bodoh. tp aku rase. mmg aku bodoh.
tak perlu terasa, sbb itu kenyataan. aku bodoh.
tapi sungguh. bertapa diri ini belum dikenali. tak mengapalah.
tuhan, tlg jgn jauh dariku. aku sesat.

aku sedang sakit. food poisoning. ye ke? siapa yg tahu, tahulah.
tp kesannya, dah seminggu. don't worry, aku tak turun berat badan pun.
1g pun tak turun. tp pening yg sentiasa. tambah dgn kemurungan.
mestilah makin teruk. bukan?

tidak jgk. depan fmly dan kwn2,bila berjumpa depan2, aku masih ketawa riang.
mungkin buat masa ini aku suka bersendiri, walhal perlu dielakkan.
tapi apa nak jd dgn aku? dah hampir 2 minggu... yes.

aku kena bangun. tp mcm mana? di mana? utk apa aku bgn?
ok. utk diri sendiri. utk keluarga. ahhh... tahun ni dah disember.
bila aku sekilas terpandang kalendar, baru aku sedar, hampir tamat 2009.
tahun apakah ini utk aku? it is not so bad, or so good either.
jd blhlah aku katakan 2009 - roller coaster year.

minggu depan aku dah mula final exam sem 6.
tp dgn keadaan terus begini? apa aku harapkan? 2.00 je? hell no.
hati aku dah terlalu numb, heartless. tp ke arah yg negatif utk diri sendiri.
aku jd tak fikirkan masa depan. tak fikirkan benda tu buruk.
mane pergi kesedaran semua tu? entah. tlglah.
kalau aku terus begini, mmg aku akan gagal. mati ditelan bumi.

geli hati aku. mengingat apa yang terjadi 2009 ni.
yg baik. aku ingt aku rindu shahli.. aku tak lupa kejutan terbesar 2009 tu.
thanks again shahli, zaid, nora. aku ingt, ttm masak steak utk aku.
aku ingt, akid, ayak, nora bwk aku ke look up point. aku ingt lg, finaz.
bwkkan mcm2 hadiah utk aku dr russia. thanks babe. aku ingt.
bday aku pun seronok. cukuplah dgn apa aku dpt...

yg buruk. aku difitnah. diserang. di blog sendiri. bertubi - tubi.
tp, aku tahu, tu bukan kerja seorang saje. salah seorang gadis tu, sungguh.
kau mengata aku tapi kau lagi murah. bodoh! ingat tuhan juga.
aku kata salah seorang, aku tak kata siapa, jd jgn cepat melatah.
lagi sadis, kalian tak kenal pun aku sebenar - benarnya. jumpa tak pernah.
tp sebab seorang lelaki je kan mcm2 tuduhan aku kena?

yg buruk. aku terpaksa buat operation mata sbb infection. sakit.
aku sakit telinga berminggu - minggu. sakit. pointer sem 5 aku turun.
mendadak. abah finaz & sherry pergi meninggalkan dunia. al fatihah.
eyann yg baik juga meninggalkan aku. takziah. sedih.
tp biarlah... life goes on. aku ok. selagi aku masih hidup ni.
maksudnya aku masih mampu. bukan?

sudahlah. hampir 8am. doakan aku selamat ke UIA gombak.
ini 1st class aku di sana. aku drive sendiri walaupun aku tak larat.
ah. mungkin mental je lemah. tak ape.
new ppl! here i come...

Allah, plz blessed me. tq.

6 comments:

hawanasir said...

aqilah....
2010 is going to be a good year for you :))
ingat tak, hidup macam roda, kan? Kalau 2009 aqilah dah bersusah, insya allah lepas ni Allah akan mudahkan hidup qilah, kalau qilah kuat hadapi ujian Dia. Allah tak akan uji kita kalau kita tak mampu hadapi semua tu. Sebab Allah tau qilah kuat, sebab tu la qilah kena uji macam tu :)

Lepas ni, qilah let go of this year and move on. Mulai sekarang, hari ni, prepare for 2010 oke? Face 2010 dengan penuh berani and as a brand new person :))

love,
hawa xxxxxxx

ruzanna said...

qilaaahhh life is too dull wthout any challenges n obstacles! be strong eh syg. its good to know that u're the chosen one by the Almighty to fall sick, to face the hardness of life. After all, Allah knw the best, and He knw that u're one strong person to overcome it. salute u! :)

aLam maya said...

2009 aku pun macam roller coaster. sekejap best, tapi banyak xbest. haha
semoga 2010 tahun yg baik untuk anda :)

tenggiling said...

keep it up gurl.. let gine be by gone... miss u so much!

Cek Rosy Daisy said...

good luck for ur final...
dont think too much..
tido awal & bangun on time, so that ud get ENUFF rest..
dun force urself to study everything.. takowt gelabah nnt..

pape pon, take care!

-rosy daisy-

ainaaamira. said...

qilah..take care.