Aug 25, 2009

sy bahagia. anda?



hari - hari bz sy dah bermula. sejak jumaat lalu. macam - macam bnda jd. sampai dari hari ke hari tak jd nak update. ni, cubaan utk update setelah tah bape lame tertangguh. hurm.

last wed, 19th august.
abah call mlm. dgn satu, berita kurang best.

"abah ada keje dkt kl ahad ni. seminggu"

dang~ x kan nak ddk srwk sorang2. tinggal 2 hari sebelum jadual penerbangan sebenar. abah ke airport, cuba utk selamatkan ticket dr burn. tp, tewas. uhuu. boleh je nak blk srwk jumaat ptg, balik kl semula ahad pagi. tp, tak pela. buat penat sy je. maka, burn lah RM450++ tu. terkedu jgk. terase kehilangan duit tu, even, tu duit abah. ya, tak jadilah sy pulang ke srwk.

khamis. dah lupa ape jd. betul, lupa.
tp, yg penting time ni, saudara mara dah bertandang. masih lg mereka di sini.
rumah sy sgt penuh. dan pelbagai bnda jd. drama pelbagai genre jgk sy saksikan.

jumaat, 21st august.
sehari sebelum ramadan. sy tak makan sehingga 3 ptg. keluar dgn seorg kwn. akhirnya sy dpt melepaskan rasa kempunan nak mkn menu-menu baru KFC. owh best, sy mkn sgt3 bnyk. cheesy wedges, toasted twister, baked cheesy potato, and shrimp stick. mmg bnyk kan? ya, sy pun sedar bnde yg same. kemudian, dia bwk sy ke taman layang2 di selayang / kepong. kemudian, ke damansara. jrng sungguh ke damansara. otw pulang, traffic jam sgt teruk. btw thanks sbb bwk jalan2. sukeee. =]

sabtu, 22nd august.
sy nak jmpe classmate lame, izzah. mmg da lame sgt x jmpe. last skali time dia ddk depan sy dlm class 5g. huhu. berhajat utk ke bookfest @ KL convention centre, kami da merancang jmpe d
sane. plan sy, x berjalan mcm diharapkan pd mulanya. tp, pd sy, kalau sy dah plan bnda tu, sy kena teruskan jgk. sy benci kalau rancangan tu x berjalan mcm sy rancang. maka sampailah jgk sy ke situ. seronok. heaven gle bookfest tuh. tp, sy berpada jgk, duit terhad. jmpa classmate lame - arinie & izzah. berkenalan dgn amy, kawan izzah. =] pulang selepas asar.

izzah sgt cantik. makin cantik. muka dia nmpk lebeyh tenang. harap makin kuat~ hee. terima kasihhhh bnyk2 utk selendang purple + keychain unta tu. comel n cantik sgt!!!

amy & nadia izzah


6 buku yg sy beli, yg mmg lari dr wishlist
1. the time traveler's wife
2. mister god, this is anna
3. my sister's keeper
4. thing i want my daughters to know
5. for one more day [yg lama, hilang]
6. wish upon the star

ahad, 23rd august
abah sampai kl. berbuka beramai - ramai. sgt ramai. dgn saudara - mara. =]

isnin, 24th august.
maka bermulalah semester 6. hari pertama. sy tidur blk selepas sahur pd pukul 7;45am. ok. utk pertama kali, hari pertama kuliah, sy datang sgt lambat. kelas pukul 9pagi ye, sy bgn pukul 10:30am. haha. sampai di studio 1130am. nasib la ade kwn - kwn yg mengkaburi mata en raj supaya sy dpt masuk. haha. selamat~ maka, melukislah kami plan studio dan tak sangka, terus dpt project. grrr~~~ shoot berita. 1 group - 10 org. in 1 week. then, rehearsal, and shoot.

pembahagian kerja, semakin berat, group baru. tp, masih jg classmate yg same. hee. and dgn tak diduga langsung, sy jd director. owh tidakkk. tp, bnda lain pun ssh. maka, kami ttp akan cuba bekerjasama lg. insya allah~ tamatlah perbincangan ptg itu. dan ye, utk tatapan cik nora ye gmbr d bwh ni. hasil air tgn mama.

kuih mek comey

selasa, 25th august.
tiada kelas. hanya diskusi. [hahahahah.... gile skema]
tamat wkt petang, dan dpt berehat seketika saja utk esok.


rindu baca blog - blog kamu - kamu
curi - curi masa utk baca. =]

ahad lalu. buat pertama kali seumur hidup.
sy da pandai, BALUT BUKU
hahahahahha XD

sy sedar pengalaman / pemerhatian terhadap org sekeliling,
kesilapan mereka yg lain, sejarah sy yg lalu,
yg bnyk mengajar sy utk bersyukur
dan jadi lebih matang.

hidup sy pun bnyk asam garam. mcm kalian.
cuma jalan ujian kte berbeza. tp, sy bahagia
anda?





mudah.
hargai org yg syg anda.
lupakan mereka yg tak hargai.




16 comments:

ayong said...

life being so bz lately kan? huhu. masa berlalu sgt pantas. and sometimes, kita takde masa untuk diri sndri. but the way we deal with it, yg memainkan peranan kan syg?. yes, hargai orang di depan kita, and just ignore peoples yang tak pentingkan kite.
:)

ra|nbOw said...

ha'ah. mmg amat bz. huu. fmly matter + daily routine + class. ahah~ mase utk diri sdiri, yup, mmg kdg2 xde. cuma otak ligat berpk ttg kehidupan. =]

.Nora Kacak. said...

cik director! gudluck kelak! hehe
ouh itu ya kuehnya, pertama kali sy lihat. ngak ada d penang nama sebegitu rupa. wahahaha. XD

.Nora Kacak. said...

Eh terlepas comment. wahaaaa udah berhasil ya kamu balut buku? wahwah. berkat sy bebel. whahaha. bagus3. XD

la petite étoile said...

la... dtgla srwk.. aiman ade kat sini :(

| AiNaa K | said...

sy pun nak bahagia jugaakk!

nadiaizzah said...

adus..apekah puji dlm belog le plak..btw..tq 4 coming dat day..terharu..
esk tu aku bukak pose ngn zai,zaidi n syud..dak uitm s.alam..kat sunway piramid

the petite princess said...

izzah da macam minah arab dah ha...
laennn gilew....
hehe

nurshafinaz maruai said...

alhamdulillah :)

fatynlicious said...

Nora, tu kuih cek mek molek. betul kan aqilah?

kuih tu hanya didapati di kelantan

hehehe

btw, good luck jadik director nanti (:

aLam maya said...

weyh aku xmakan lagi menu2 kfc yg baru tu...ceh...nanti tlg makankan utk aku ye...hahah...

fuyoo director! aku minat gle berlakon weyh tapi xde org nak amik aku berlakon...hehehe...

aku pun bakal busy da nak start sem baru...gudluck in ur life =)

athirah hanafiah said...

1, rindunnyyeee kat pkck rmbut putih tu.. hohoho. lama sngt xmelantak kfc. slalu telab bigmac ku syng jer.. dah terliur dh ni dngr cheesy wedges.. slurrrppp!! hahaha

tahniah kerana berjaya membalut buku!! huu~

hidup kita akan lebih bermakna bila kita cuba untk memahami hidup orng lain dan melihat kehidpn dr sudut pndngn orng lain..
sbb hidup kita xsama dengan hidup orng lain..
=)

hargai hidup ini sbb hidup tak pernah tak adil untuk kita,
kita jer slalu xadil untk hidup.. wiiiii~~
sy pun bahagia.
wpun kdang2 TERnanges mlm2 hari.. hahaha

semoga qila bahagia selalu okies!

ainaaamira. said...

qilah....aku sgt sedih x dpt jumpe izzah ri tu. huhuhuhuhuhuhu.

keadaan x mengizinkan.

ra|nbOw said...

nora. ahah. thanks. cuak sebenarnye. of course. erm... ye, itulah kuihnye. pakcik jual grng pisang dpn putra tuh ade jual. huhu. ahah...itulah. excited gle ble dpt balut. tunjuk buku tuh dkt sume org. hahahahaha.

aiman. insya allah if ade rezeki lg qila blk srwk. tak pun kte jmpe dkt kuantan ke. eheh.

ainaa. u deserved to b happy =]

izzah. waaaaaaaaa. gle jeles. x ajak aku. tp, jauh~ huhu. eheh... terharu ke? hee. aku ckp bnde yg btol je la. lidahku kelu melihatmu. haha.

teha. kan kan? minah arab cantik~! cantik wooo.

babe. alhamdulilah. i love u so much.

fatyn. btol3. tu la kuihnye. eh, asal kelantan tp bnyk je negeri da de kuih tu taw =P thanks dear.

sid. hahahaha. aku tlg makankan nnt. owh. tp ko penah berlakon gak kan? aku ingt de poster dkt blog ko. hehe. tq. good luck 2! =]

athirah. haha. tula. lg slalu mc d dr kfc. tp sgt bnyk menu baru buatkan org terliur... tuh yg g jgk mkn! bestttt. hahahaha. TQ. ahah. itulah. normal kot. time kte ssh, mesti kte nangis jgk kan. tp, itulah. kene bhgiekan diri =]

ainaa. aku taw... mesti ko frust gle. izzah pon de ckp ko bz ={

nur ili nadiah said...

izzah nmpak matang. hehe. nk jumpa jugakkkk
bila tahh. :( bz jugak sekarang.

afadhil.cyunus said...

kueh mek comey...susah nk jmpa kat kl ni.//..hanya org timur pandai buat..