Aug 23, 2009

doa untuk eyann



salam. hye. mmg bz 2-3hari ni. x sempat on9 lame2. sedara mara bertandang. jadual sy jg penuh. lebih - lebih lg dah masuk bulan Ramadan. pagi ni, ya, few minutes ago, baru sy berkesempatan on9 dan tgk blog. Ya Allah, bertapa terkejutnya sy membaca perkhabaran yanie & iqah di ruangan 'chatbox' di sebelah. eyann. kwn blog sy yg sy rapat, syg, hormat, dah tiada. ya, tiada meninggalkan dunia ni... terus mengalir air mata sy. dan terus dikhabarkan kpd kak lyne, yg jg rapat dgn arwah...

arwah, sungguh sy sdeyh. di fb arwah eyann [clickable], sudah penuh dgn ucapan takziah. sunguh... terlalu ramai di sekeliling diri ni meninggalkan diri... rasa, sedih. tetapi. perlu teruskan hidup, utk berdoa utk mereka. sy mengenali arwah melalui dunia blogger. tp, sungguh, arwah seorg gadis biasa yg mempunyai hati yg sgt luar biasa. sdeyh... tetapi tak apa, sy akan ingt semua pesanan dan semangat arwah yg pernah ditulis di dalam blognya.

sejak beberapa minggu lalu, mmg arwah sering menulis ttg sakit kepala yg dialaminya. post terakhir, arwah berada di hosp. memandangkan blog arwah private, sy hanya copy paste post terakhirnya... sungguh. sy sdeyh... arwah pergi selepas beberapa hari koma selepas melakukan pembedahan pendarahan di otak.

18 AUGUST 2009

Pray For My Healthy.

Salam guys..~
Hmm.. there's lots of thing i wanna tell ya.
N for sure.
It is about myself n i.
Teda cerita lain lg. eheh.
Sorry kalau membosankan..
=)

N fyi, now i'm in clinic Rafflesia, Kepayan.
I dunno what is the specific name for this clinic.
Tp mmg one of medical center d Sabah ni la.
Wanna know why i stuck here?
Hmm.. actually, i'm having a really bad headache
since 2 or 3 weeks ago.
Sgt2 sakit!
Smpai kdg2 if dari baring n mo b'diri.
Aku mesti kena pegang something supaya aku
x rebah.
Dalam tidur pun aku leh rasa kepala b'denyut2.
Uhuu.. tp selama 2 minggu tu.
Aku just telan panadol jak.
Tp langsung x bg papa effect. aihh..
N malam sabtu hari tu.
My parents ask me to go to policlinic.
N guess what? my BP is 160/105.
Huwaaa! sgt tinggi ok. tskk~
Then doc juz bagi ubat migrain n tahan sakit.
Tapi sama juga.
Still kepala aku ni sakit sgt2.
Sampai la malam minggu tu tetiba aku rasa sgt2 x tahan.
I felt my heart beat faster.
N i cried a lot.
Suda gitu, my parents bawa la aku pi HQE.
Takut plak aku jd apa2 mlm tu kan.
Tapi tau2 jak la klu pi hospital ni.
Layanan pun lambattttttttttttt sgt2.
Duhh! sampai jam 1.30 pagi aku tunggu.
Dorg just bg injection jak d lengan.

Pastu, pagi hari Isnin i have 3 class to attend.
Kunun2 mo paksa jak diri pi class.
Sampai jak d class, aku rasa pening ku makin m'jadi2 plak.
I can't even focus what lecturer says.
Waaaa! then i texted my mum.
Mo minta bawa pi specialist.
Kebetulan mmg dorg ada plan jg mo bwa
aku pi specialist.
Tp kira2 mo pi hari Selasa jak.
Which is today.
Aku x mo ponteng class bah. uhh.
Tapi dek kerana aku x tahan langsung.
My parents bwa la aku kelmarin.
Trus gitu, kena tahan la aku d wad.
Doctor cek BP aku 150/95.
N dia ckp migrain aku sgt2 teruk.
Huk3.. apala nasib.
Jadi, masuk hari ni..
Da 2 hari aku b'malam d wad.
Sakit pun x kurang2.
Even nurse da balik2 bg injection.
Huuu..

Ni nasib ada lappy n broadband.
Kalau nda, mati kebosanan aku sini.
LOL.
K la, that's all guys.
Ku maw rehat dlu.
=(
Pray for me ok?

more in4mation, sy baca dr blog yanie... kwn baik arwah.

al-fatihah

4 comments:

ayong said...

qila, ayong kenal eyan ni kejap je. then ayong strt bz, then cam tak keep in touch sgt.

cam tak caye je die dah meninggalkan kite semua. sebak. sgt2~

doakan yang terbaik untuk rohnya qila.

alfatihah :(

la petite étoile said...

before eyann private kn blog die.. aiman rase aiman pnh bace blog die... sedey :(.. al fatihah utk arwah..

[e.i.y.k.a.a] said...

qila...

ika knal eyann nih dl kt fs.

jrg tego, tp ske tgk gmbr dye sgt cute sume. n dye pn ade cmment kt gmbr2 kite dl. sgt nice n friendly.

then dl ade usha blog dye skjp.. b4 dye privatekn.

rs nyesal sbb x smpt knal arwah lbey rpt.

x sgke sgt dye da pergi.

al fatihah utk arwah eyann.
miga ditmptkn di kalangan org beriman..

fatynlicious said...

innalillah..

takziah buat keluarga arwah..

semakin hari semakin meningkat kadar kematian di sekeliling kita

dan yang pergi pula, owang yang baik baik

huhu