Aug 25, 2009

sy bahagia. anda?



hari - hari bz sy dah bermula. sejak jumaat lalu. macam - macam bnda jd. sampai dari hari ke hari tak jd nak update. ni, cubaan utk update setelah tah bape lame tertangguh. hurm.

last wed, 19th august.
abah call mlm. dgn satu, berita kurang best.

"abah ada keje dkt kl ahad ni. seminggu"

dang~ x kan nak ddk srwk sorang2. tinggal 2 hari sebelum jadual penerbangan sebenar. abah ke airport, cuba utk selamatkan ticket dr burn. tp, tewas. uhuu. boleh je nak blk srwk jumaat ptg, balik kl semula ahad pagi. tp, tak pela. buat penat sy je. maka, burn lah RM450++ tu. terkedu jgk. terase kehilangan duit tu, even, tu duit abah. ya, tak jadilah sy pulang ke srwk.

khamis. dah lupa ape jd. betul, lupa.
tp, yg penting time ni, saudara mara dah bertandang. masih lg mereka di sini.
rumah sy sgt penuh. dan pelbagai bnda jd. drama pelbagai genre jgk sy saksikan.

jumaat, 21st august.
sehari sebelum ramadan. sy tak makan sehingga 3 ptg. keluar dgn seorg kwn. akhirnya sy dpt melepaskan rasa kempunan nak mkn menu-menu baru KFC. owh best, sy mkn sgt3 bnyk. cheesy wedges, toasted twister, baked cheesy potato, and shrimp stick. mmg bnyk kan? ya, sy pun sedar bnde yg same. kemudian, dia bwk sy ke taman layang2 di selayang / kepong. kemudian, ke damansara. jrng sungguh ke damansara. otw pulang, traffic jam sgt teruk. btw thanks sbb bwk jalan2. sukeee. =]

sabtu, 22nd august.
sy nak jmpe classmate lame, izzah. mmg da lame sgt x jmpe. last skali time dia ddk depan sy dlm class 5g. huhu. berhajat utk ke bookfest @ KL convention centre, kami da merancang jmpe d
sane. plan sy, x berjalan mcm diharapkan pd mulanya. tp, pd sy, kalau sy dah plan bnda tu, sy kena teruskan jgk. sy benci kalau rancangan tu x berjalan mcm sy rancang. maka sampailah jgk sy ke situ. seronok. heaven gle bookfest tuh. tp, sy berpada jgk, duit terhad. jmpa classmate lame - arinie & izzah. berkenalan dgn amy, kawan izzah. =] pulang selepas asar.

izzah sgt cantik. makin cantik. muka dia nmpk lebeyh tenang. harap makin kuat~ hee. terima kasihhhh bnyk2 utk selendang purple + keychain unta tu. comel n cantik sgt!!!

amy & nadia izzah


6 buku yg sy beli, yg mmg lari dr wishlist
1. the time traveler's wife
2. mister god, this is anna
3. my sister's keeper
4. thing i want my daughters to know
5. for one more day [yg lama, hilang]
6. wish upon the star

ahad, 23rd august
abah sampai kl. berbuka beramai - ramai. sgt ramai. dgn saudara - mara. =]

isnin, 24th august.
maka bermulalah semester 6. hari pertama. sy tidur blk selepas sahur pd pukul 7;45am. ok. utk pertama kali, hari pertama kuliah, sy datang sgt lambat. kelas pukul 9pagi ye, sy bgn pukul 10:30am. haha. sampai di studio 1130am. nasib la ade kwn - kwn yg mengkaburi mata en raj supaya sy dpt masuk. haha. selamat~ maka, melukislah kami plan studio dan tak sangka, terus dpt project. grrr~~~ shoot berita. 1 group - 10 org. in 1 week. then, rehearsal, and shoot.

pembahagian kerja, semakin berat, group baru. tp, masih jg classmate yg same. hee. and dgn tak diduga langsung, sy jd director. owh tidakkk. tp, bnda lain pun ssh. maka, kami ttp akan cuba bekerjasama lg. insya allah~ tamatlah perbincangan ptg itu. dan ye, utk tatapan cik nora ye gmbr d bwh ni. hasil air tgn mama.

kuih mek comey

selasa, 25th august.
tiada kelas. hanya diskusi. [hahahahah.... gile skema]
tamat wkt petang, dan dpt berehat seketika saja utk esok.


rindu baca blog - blog kamu - kamu
curi - curi masa utk baca. =]

ahad lalu. buat pertama kali seumur hidup.
sy da pandai, BALUT BUKU
hahahahahha XD

sy sedar pengalaman / pemerhatian terhadap org sekeliling,
kesilapan mereka yg lain, sejarah sy yg lalu,
yg bnyk mengajar sy utk bersyukur
dan jadi lebih matang.

hidup sy pun bnyk asam garam. mcm kalian.
cuma jalan ujian kte berbeza. tp, sy bahagia
anda?





mudah.
hargai org yg syg anda.
lupakan mereka yg tak hargai.




Aug 23, 2009

doa untuk eyann



salam. hye. mmg bz 2-3hari ni. x sempat on9 lame2. sedara mara bertandang. jadual sy jg penuh. lebih - lebih lg dah masuk bulan Ramadan. pagi ni, ya, few minutes ago, baru sy berkesempatan on9 dan tgk blog. Ya Allah, bertapa terkejutnya sy membaca perkhabaran yanie & iqah di ruangan 'chatbox' di sebelah. eyann. kwn blog sy yg sy rapat, syg, hormat, dah tiada. ya, tiada meninggalkan dunia ni... terus mengalir air mata sy. dan terus dikhabarkan kpd kak lyne, yg jg rapat dgn arwah...

arwah, sungguh sy sdeyh. di fb arwah eyann [clickable], sudah penuh dgn ucapan takziah. sunguh... terlalu ramai di sekeliling diri ni meninggalkan diri... rasa, sedih. tetapi. perlu teruskan hidup, utk berdoa utk mereka. sy mengenali arwah melalui dunia blogger. tp, sungguh, arwah seorg gadis biasa yg mempunyai hati yg sgt luar biasa. sdeyh... tetapi tak apa, sy akan ingt semua pesanan dan semangat arwah yg pernah ditulis di dalam blognya.

sejak beberapa minggu lalu, mmg arwah sering menulis ttg sakit kepala yg dialaminya. post terakhir, arwah berada di hosp. memandangkan blog arwah private, sy hanya copy paste post terakhirnya... sungguh. sy sdeyh... arwah pergi selepas beberapa hari koma selepas melakukan pembedahan pendarahan di otak.

18 AUGUST 2009

Pray For My Healthy.

Salam guys..~
Hmm.. there's lots of thing i wanna tell ya.
N for sure.
It is about myself n i.
Teda cerita lain lg. eheh.
Sorry kalau membosankan..
=)

N fyi, now i'm in clinic Rafflesia, Kepayan.
I dunno what is the specific name for this clinic.
Tp mmg one of medical center d Sabah ni la.
Wanna know why i stuck here?
Hmm.. actually, i'm having a really bad headache
since 2 or 3 weeks ago.
Sgt2 sakit!
Smpai kdg2 if dari baring n mo b'diri.
Aku mesti kena pegang something supaya aku
x rebah.
Dalam tidur pun aku leh rasa kepala b'denyut2.
Uhuu.. tp selama 2 minggu tu.
Aku just telan panadol jak.
Tp langsung x bg papa effect. aihh..
N malam sabtu hari tu.
My parents ask me to go to policlinic.
N guess what? my BP is 160/105.
Huwaaa! sgt tinggi ok. tskk~
Then doc juz bagi ubat migrain n tahan sakit.
Tapi sama juga.
Still kepala aku ni sakit sgt2.
Sampai la malam minggu tu tetiba aku rasa sgt2 x tahan.
I felt my heart beat faster.
N i cried a lot.
Suda gitu, my parents bawa la aku pi HQE.
Takut plak aku jd apa2 mlm tu kan.
Tapi tau2 jak la klu pi hospital ni.
Layanan pun lambattttttttttttt sgt2.
Duhh! sampai jam 1.30 pagi aku tunggu.
Dorg just bg injection jak d lengan.

Pastu, pagi hari Isnin i have 3 class to attend.
Kunun2 mo paksa jak diri pi class.
Sampai jak d class, aku rasa pening ku makin m'jadi2 plak.
I can't even focus what lecturer says.
Waaaa! then i texted my mum.
Mo minta bawa pi specialist.
Kebetulan mmg dorg ada plan jg mo bwa
aku pi specialist.
Tp kira2 mo pi hari Selasa jak.
Which is today.
Aku x mo ponteng class bah. uhh.
Tapi dek kerana aku x tahan langsung.
My parents bwa la aku kelmarin.
Trus gitu, kena tahan la aku d wad.
Doctor cek BP aku 150/95.
N dia ckp migrain aku sgt2 teruk.
Huk3.. apala nasib.
Jadi, masuk hari ni..
Da 2 hari aku b'malam d wad.
Sakit pun x kurang2.
Even nurse da balik2 bg injection.
Huuu..

Ni nasib ada lappy n broadband.
Kalau nda, mati kebosanan aku sini.
LOL.
K la, that's all guys.
Ku maw rehat dlu.
=(
Pray for me ok?

more in4mation, sy baca dr blog yanie... kwn baik arwah.

al-fatihah

Aug 20, 2009

that's how i celebrate it





kak sally~!
happy 25th birthday.

t hee. best x surprise malam semlm? XD

no cake. buat, a dozen of big apple donuts. yummy~!
with 3 pink candles and we sang.
we - me. mama. kema.

and we ate all the donuts + bee hun sup. dang~
yes~ we're turning ourself into... donuts~ haha.


2 months left b4 my 20th birthday.


my 17th birthday. was a blast. yeah. it means a lot. thank u my dearest D12~! i love u guys so much. and, it was back to my hostel life. to that, erm, old classic small town of kuala lipis. fasting month, and, exam week. grrr~ boleh plak sakit perut pagi2 tuh. 1st time sy kuar hall wkt exam sbb x tahan sgt sakit perut. uhuu... then sy demam jgk~ blk bilik, tidur. but, all my D12 members, doing their own things. and and, even some of them, were fighting. adehhh... tensi gue. sampai nangis sruh mereka berbaik cuz it was my birthday. be happy~ huhu. then then. malam nye... jeng jeng jeng. dgn mata bengkak, sy teman sherry ke BA. BA = bangunan akademik. all the class, office, Ko-op, n so on.

then. went back 2 hostel. and, weirdo~ where's all my babes? ade yg dkt BA. ade yg disappear dr ptg. and finally, there's syidaa. ok. di sini dia berlakon dgn baik & muka x blh blaaa.

"qilaaa. tlg aku... ade tikus dlm bilik tu... aku nak study."
sambil tgn pegang ridsect & tunjuk ke arah bilik kosong.

haaa? tikus? mane ade tikus dlm asrama ni.

"eh tak...lipas. lipas. tlg la weyh. aku takot"


pun masuklah dalam bilik tu. skali bukak je pintu, semua d12 ade, and and, mereka nyanyi happy brithday, and siap baling kertas warna - warni. full with balloons, foods, and there were 2 cakes. lalalala~ happy sgt. they were laughing when they told me the truth bout all the drama. sabar je la kan... sampai nangis2 tgk die org gadow siang tu. geram je~ haha. tp happy gle. seriously guys. thanks. jarang org buatkan surprise party... =]


18th birthday. nothing at all. it was 3rd day of hari raya. and, this time, we decided nak raya dkt srwk. beraya, sampai ptg. balik rumah, and mama & abah bz siap2 utk ke BBQ. mereka ada jamuan. so, sy tinggal di rumah. tepat jam 12am lepas tuh, tamat sudah birthday sy.


19th birthday. no cake and no celebration. just like the year b4. it was monday. and i've got lot of class, till night. it was malaysian studies on that night. and, tap~! tamat dah my birthday. that's all.


this year? i expect nothing.
since it's gonna b on tuesday.
and, nobody cares.

but guys, thanks 4 all the wishes.

and babe. u always make me feel special =]


i try my best 2 wish 'happy birthday' to those i care bout. yup. and i try my best 2 get a present too. i'll give it sooner or later. and if cant afford one, still i wanted them 2 feel appreciated. as for me, birthday is only once in a year. it's a day when u were born. and it also means, u're getting older and closer to death. i guess, we deserved to b happy on that day. to be blessed. hurmmm... happy birthday every1. happy belated n becoming birthday. may god blessed us. =]



Aug 18, 2009

average update





i have a lot of time to write. lot of simplest thing to be shared. but there's a time, when i looked back at all these few years and who i am now, i realize that my life is too average. very ordinary. i'm grateful enough to be me, with those around me, but, i want more. i wanna learn more. do more, experience more, try more, well at least once in a life time. ahah... i get jealous with those who travelled a lot, study abroad, beautiful in the inside n outside, speak english a lot way better than me, and etc. ahah... but yar, for sure, in a positive way. i'm not envy with those who r super super rich, or super duper pretty, cuz, there just tooooo many beautiful and rich, wealthy ppl now days. so, i just look at the other side of life. the quality of life. uhuurm...

owh yar, well yesterday, i was waiting for my result like the whole day. but, hampeh la kan... result x keluar lg semlm. idk bout 2day or 2morrow yet. we'll b in4med later. but i've got my 6th sem schedule already. ahah...basically, all subjects - outdoor and and it's time to shoot, and shoot and shoot again. gaaa~ fasting month would b tiring then. ahah... ok, most of the class, straight from 9am-5pm. owh yeah~ owh yeah~ haha. so, team work is important for this sem. this time, i guess it's gonna be a video clip or perhaps a short drama? cett. yo yo o0 je. and, class will start by next week. sorry la, sy da lari blk kuching da~ ahah... owh yar, btw, kte semua puasa start 22nd august. abah told me. yup, da call istana~ kalo x btol, slhkan istana! haha.

and i guess i've to stop playing barn buddy la? yer laaa. nnt kene curik semua tanaman. haha. owh ye, dlu x skeee nak mencuri tanaman org lain. da geram slalu kene curik, curik la blk. haha. =P and fyi, my internet connection, here in this ground floor apartment, is... should i say, slow? no no no. slowest ever!!! yarrr!!! sgt3 slow. ya rabbi. owh, ble siang, sampai ptg ok. mlm la mmg suffering gle. imagine this. dr kul 8pm-12am dpn lappy, on9, baru log in blog / facebook je, then if click dkt any button lain, such as nak comment ke kan, mmg trus, 'page not available' bapakkk ah tension~! ni da start class, camne nak buat assignment? grrr... yar, i realize that happened cuz of our house location. if g tmpt lain yg signal bnyk, mmg ok je. and it worse ble baru lepas hujan. pernah je sbb da x larat try for few hours, ttp laptop n nangis sbb leteyh sgt~!!! T_T

last night, dpt jgk keluar rumah and and minum caramel cream~ starbuck. gleee suffer la lame x kuar umah. tp, caramel cream tu cam extra creamy la plak. x kesah la. and and, mkn skittt je skrng tp still badan naik. sbb x kuar umah la ni. buat keje umah pon cam x de pape pon. mop lantai, sapu umah, basuh kain, angkt kain, jemur kain, ambil air mineral bertong - tong, gi beli surat khabar, erm. bnyk jgkla. still same. gaaaaaa~~~ ble nak kurus ni? putus cinta dlu pon mkn same je. demam / sakit pon mkn same je. except time sakit telinga. mmg kurus ah. sakit seyh sakit telinga... btw. pengumuman rakan2 sekalian. maxis sy tuh da overlimit. maaf bebnyk kalo x reply msg / call cuz anytime je akan kene block. aiseyh~ every 2oth of the month, baru autobill tu gerak and ambil mase jgk. dlm 23/24 hb baru blh gune blk. camtu la slalunye~

tu je kot buat mase ni. tgh pk nak bagi 7 ekor kittens dkt srwk tu name ape. yerr, sbb hari tu x smpt bg name pon lg. haha. well let see, what bout Jojo, Bobo, Dodo, Coco, Popo, Soso, Yoyo? haha. ni namenye mls nak berpk pnjng2 dah. sekian XD




Aug 11, 2009

30 sen



auntie su. entah kenapa, tiap kali dgr nama tu. hati ni rasa, tawar, kelat.. namun masih hormat pdnya sebagai org yg lebih tua dr sy. tinggal semula di kl skrng, selalu teman mama ke rumah auntie nor. tp... rumah auntie nor dkt dgn auntie su. mama kerap jgk ajak ke rumah auntie su. tp sekali pon tak tergerak untuk pergi. dendam? bukan. tp, seawal umur 7-8 tahun, auntie su telah memberikan satu ingatan, bekas, yang tak terluput hingga saat ini. oh, lupa, auntie su dan auntie zai. tp, auntie su lebih memberi kesan mendalam kerana dulu, dialah penjaga sy ketika drjh 1- 2. hurm... bnyk jgk penjaga sy wkt kecil.

tamat wkt persekolahan, berlari - lari menaiki trak 3tan. rutin anak askar, pergi ke sekolah berdekatan naik feri sekolah. feri tu, bknlah feri utk menyeberangi laut. tp panggilan utk kenderaan besar yg digunakan sebagai pengangkutan sekolah. tinggal di sungai besi, sy hanya bersekolah di kawasan kem. sampai di rumah auntie su, makan dan bersiap utk ke sekolah agama. tp... hari itu. amat istimewa, sy membawa pulang hadiah yg diberikan oleh cikgu kerana mendapat tempat ke2 di dalam kelas utk peperiksaan... gembira sangat. tak sabar nak tunjuk pada mama dan abah.

seperti biasa, tiba di sekolah agama, auntie su akan bertanya. "aqilah ada duit tak?" sy akan ckp, "ada lg 30-40 sen. cukuplah nak beli ice cream 10sen dgn coklat 30sen". mmg itu sudah mencukupi buat sy dulu. namun, selalunya auntie su akan beri lg 30-40sen. sy menolak, tapi dia tetap memberi. akhirnya sy menerima dgn perasaan gembira. budak kecil. siapa tak suka dpt duit lebih? auntie zai selalu teman auntie su menghantar sy ke sekolah agama. sbb anak dia juga menumpang auntie su memandangkan kami pergi ke sekolah agama yg sama... namun. sy tak pernah lupa untuk mengucapkan terima kasih. mama sudah mendidik sy begitu...

lewat ptg itu. mama ambil sy pulang dr rumah auntie su. dgn kereta kancil warna ungu yang baru. sy gembira! terlalu gembira! kerana kereta baru mama telah sampai dan masa yang sama, sy teruja utk menunjukkan hadiah tempat ke2 sy. tiba di rumah, abah pulang dr kerja. waktu itu, sy masih tidur sebilik dgn mama dan abah. rumah banglo 2 tingkat tu, terlalu menakutkan buat sy yg masih kecil ketika itu... ingatan itu masih segar. tatkala sy menunjukkan hadiah sy kepada mama dan abah. namun apa yg sy harapkan, berakhir dgn tangisan sy...

"siapa ajar aqilah minta duit dengan org ??!!"
sambil menangis tersedu - sedu, sy berkata "aqilah tak minta...auntie su yg kasi"
"jgn bohong! mama dan abah tak pernah ajar minta duit dgn org"
air mata sy berjujuran... "aqilah tak minta... betul. aqilah tak tipu..."

hurmm... ketika menaip ini pun airmata dah betakung~ wawawa... sy tunduk. memandang pilu hadiah yang dilempar ke dinding oleh mama dan abah. hadiah itu tak memberikan apa - apa makna lagi. remuk. seperti hati sy yg remuk kerana abah dan mama mempercayai kata - kata auntie su. ya, auntie su mengadu pada mama dan abah yg sy hari - hari meminta duit pdnya. benar... sy masih ingt. dia yg memberi! sy menolak! kenapa memberi kalau tak ikhlas...tak perlu. sy bahagia dgn ice cream 10sen sy!!!

sejak itu. sy tak pernah menerima 1sen pun duit auntie su. masa berlalu... hingga saat ini. kalau mama dan abah bercerita ttg auntie su, sy rasa sakit. air mata sy bertakung. baru kini, bila sy besar, abah dan mama percaya sy tidak meminta duit org lain. auntie su? dia bercerai dgn suaminya. dan baru2 ni, mereka rujuk semula. tp, masih lg bermasalah. apa sy katakan? "padan muka. tak berkat hidup". benar bukan berdendam. cuma sakit. cuba fahami apa sy rasa seawal 8 tahun pd hari sy membawa hadiah pulang dengan penuh kegembiraan?

kali terakhir sy jumpa mereka ketika umur 17 tahun. itupun secara tak sengaja di sebuah BBQ di kem sungai besi. sy tak ingin bersalam pun. tp atas dasar hormat pd suruhan mama + hormat pd auntie su yg sudah semakin tua, sy bersalam. terus sy duduk jauh darinya. jauh. dia memuji, sy semakin besar dan matang. tapi sy hanya tersenyum kelat. hurmm... org ckp. ingatan kita wkt kecil tak akan ingt semua benda. tp. ada setengah benda, kita tak akan lupa seumur hidup kita. auntie su, aqilah dah lama maafkan auntie su. minta halal semua makan dan minum...terima kasih kerana memberi pengajaran yg tak akan dilupakan sampai bila - bila.





Aug 8, 2009

kadang2... bila teringat



kadang2... bila teringat. [termsk rahsia aqilah malaysia] ahah...
and this is just for fun.


1. rase mcm malu + lawak je, masuk2 je mrsm form 4 dulu, seminggu je masuk terus exam. tak ke macam menggelabah? bnyk gileee x belajar. ok, yg rase malu... sgt3. adelah... sy SEORG saje yg REPEAT subj BAHASA MELAYU dlm the whole maktab tuh time form 4. y? sbb karangan tersalah format n dpt keseluruhan markah 60++ x silap. maktab target 80 ke camtuh tuk BM. ok... sumpah malu weyh kene repeat BM~!!! uhuuu~ T_T

2. macam x ingt dah bertapa gemuknyaaa + pendeknyaaa sy time skola rendah start dr drjh 4 - form 1. sbb, baju sy yg DARJAH 5 boleh pakai lg sekarang. 9 years? hahahahaha...

3. rase macam takut + lawak sgt3 je wkt drjh 1-2 camtuh, time duduk sg besi, kene kejar dgn babi hutan keliling rumah. kurang asam jaweeeeeee pnye babi. buat BBQ baru taw~!

4. cam lawak + nakal jgk ble wkt kecik2 naik kereta kancil... sy ckp dkt mama & abah

"pelik laaa... kenape org badan kecik kan, selalu naik kereta besar?
org badan besar selalu naik kereta kecik"

pdhal. sy gi perli mama & abah. hahahahahaha.... XD

5. rase cam syukur, sbb time drjh 1 -2, balik dr skola, sy terus duduk atas sofa rumah. tp nmpk mama kaget. rupenye, ade ular yg berbisa btol2 dkt belakang sy, kalau sy pusing je belakang mesti kene patuk... mama just ckp. "aqilah. cpt lari dr sofa" sy lari x pandang belakang... kalau tak, mesti sy x hidup da kan?

6. rase lawak gileee... darjah 2 da jd pengawas? hahahaha... nak mrh budak drjh 1 ape barang?

7. darjah 1 - 2 dah masuk tae kwan do. lepas tu menangis2 sbb kene marah... hahahahaha.

8. form 3. dating dgn scandal dkt kuantan... lepas tuh duk cabar2 suruh tumbuk die. dpn kwn2 plak tu. sabar je lg... then nak jln kaki blk umah da, die cabar lg. ha ambik kaw~! kene tumbuk tepat dkt perut. and tak sangka, die hampir menangis... even die laki yg senior 2 thn dr sy. ahahaha... padan muke~! XD

9. ingt lg form 2, time mule main2 mate dgn 1st love. cam lawakkk je ble time agame, kte org gabung kelas. die 2A, sy 2c. boleh plak time gabung kelas, duk tgk die, gelak2... pastuu dating pon senyap2... 1st time terkena hujung jari masing2 wkt kasi card x silap, xyah ckp gelabah camne... hahahaha XD

10. darjah 3. pindah sarawak... bulan puasa. sy wkt tu, cuma tahu ada 3 bangsa dkt malaysia. Malay + chinese + india. tp...tgk kawan2 MACAM muka melayu, ramai x puasa. sy pun ckp la "awk...asal awk2 semua tak puase?" skali mereka ckp, mereka non-muslim. time tu la baru taw ade msyrkt iban, kadazan, bidayuh, melanau, etc. wahahaha...ceteknya ilmu pengetahuan.

11. darjah 4. cam poyo2 je rase n pk blk... bile da start gadow2 sbb slh fhm same kwn. haha... itu rampas kawan lah, ini ckp belakang lah, itu ngumpat lah. padahal...masing2 ckp n pk pon x btol lg. ahaha...

12. umur dah 20... tp, masih lg fobia naik motor. yup~! sy FOBIA. sbb wkt darjah 2, kak long [cousin] sy accident sbb nak elak sy. n sy pernah jatuh motor & terkena ekzos. [btol x eja tah...] ok. sbb tuh, da 8 tahun x naik motor. hahahahaha...

13. cam ape je ble ingt balik... lawak je. time tadika, sy MESTI x menang pnye la lumba lari ke ape. hahahaha... cube teka ape sy menang??? fashion show + lumba minum air + lumba mkn apple je~!!! wakakakaka....

14. sy ni penggeli orgnye. kalau pergi mane2, mesti nak memilih time kecik2. esp toilet. blk kmpg pon, sy akan ckp toilet nenek sy yg sedikit usang as 'busyukkk' sambil buat muka. mama terpakse ambil spray wangi spya sy mandi, yak2 & etc. sbb tu zaman skola rendah pon x pernah gi toilet skola...busyukkkkk!!! penyudahnya...? selalu sampai umah je dr skola, x sempat buat ape2 pon terus lari masuk toilet...akibat tahan kencing. hahahahaha. XD

15. cam x boleh blaaa... zaman skola dlu. time ade scandal dgn mizi, sy nak panggil mizan... "mizan! mizan! mizan!" pekak btol...pdhal blakang sy je. last2 TERpanggil "mizi~!!!" hahahaha... mizi tuh f5, sy f3. terus d whole class pndng sy n gelak kaw2 pnye...siap kene perli. "nak angau agak2 arr..." wahahahah.... malu weyh~!

16. ingt lg, time drjh 4 camtuh. jiran sy dkt srwk, fairol + azreen. adek beradek. skrng fairol dah 22. azreen 21. [mereka SGT HANDSOME skrng] azreen tuition sesame utk BI. skali ade tuh azreen x dtg, sy pun g umah die utk kasi notes. kebetulan pintu umah terbuka sbb ayah die jmpe kwn. sy pun masuk n cari mereka d ruang tamu. taw ape mereka tgh buat? 2-2 tuh tgh korek hidung baik pnyeee... hahahahaha. sampai x perasan sy yg besar gajah tercegat dkt situ~! XD

17. time mula2 msk mrsm... rase cam TERKEJUT gile sbb tgk pinggan dkt dewan makan die besar. btol, besarrr sgt. lepas tuh kalo masak ikan pon besarrr gile ikan die. tp, lame2, tak rase ape dah. rase biase je. wahahaha...

18. wkt kecik2, pelat nak sebut R. tp, x dela kritikal sampai R tu jd W. hahaha...last2, drjh 6 baru berjaya hilangkan pelat dgn mempraktikkan " lari! lari! lori lari!" hahahaha...

19. kema [cousin] pnye ayat fav wkt kecik kalau die merajuk... "kte x nak kawan dgn awk! xnak kwn!" dgn gaya x leh blaaa... hahahaha. sampai skrng kene ejek lg~ =P

20. sampai skrng pun...dgn cousin2, ade gelaran masing2. sy? kak lisa ske panggil sy "TOT'". tataw nape... kema? "kak cik / bebek". ayie? ngeh2... sensitive skit. berunsur perkauman. hoho. faris? "ayih / aih". dtg drpd mane 'aih' tuh? dulu...wkt kecik faris ske minum milo ais. tp x reti sebut. sebut milo aih! so...jd la sampai skrng "aih". ahah... XD