Sep 11, 2008

mengintai langit.

alhamdulilah...hari ni blh on9 blk. hurm...3 hari dha internet dkt umah ni x bley gune. tataw la nape. slalooo mcm tu. dahla org cuti jap je! aiyooo. nyampah. haha. berpuluh2 kali cube. tetbe mlm ni dah ok. ok laa tu~ hehe. hari ni,mcm 2-3 hari lepas. x buat pe sgt dkt umah ni. tp cuti seminggu ni rase cam pendek sgt. sbb Ramadan kot? tgk2 dah kahmis. aiseyhhh.. dah nak blk college blk. bnyknye keje,assignment ngan presentation. test~ huu... x study btol2 lg nih. hurm. penat. bkn penat fizikal sgt. more 2 mental...

tp ape pon aku bersyukur gak. sbb x dela terok sgt hidup aku ni kalo nak compare dgn org lain. yg jauh lg ssh...lagi berliku2...ish. bersyukurlah aqilah dgn ape yg ade. yes,aku bersyukur. tp terkadang manusia,lalai dan x bersyukur dgn ape yg ade. sentiase nak lebeyh. aih~ aku sgt2 mudah lupe. ya. manusia mudah lupa. maybe hidup aku ade bnyk kekurangan dlm certain part of life, tp aku tau bnyk lg kelebihan yg Allah berikan...alhamdulilah~ bnyk nikmat yg aku peroleh sebenarnye. mama n abah,cousins2,fmly2 lain,kawan2...semuanye baik2. lupakan yg x hargai aku...cukuplah dgn mereka yg masih syg. =]

semlm dan hari ni. aku x dpt on9. sgt la bosannn. aku tgk tv,kemas2 umah bagi mkn kucing n jd cameragirl x bergaji. hoho. semlm x g mane2 pon. duk umah je. dan aku borak2 ngan mama...ttg hidup aku. ttg kisah cinta aku yg terakhir setakat ini. dan apa yg aku rasa selama 19 tahun aku hidup di dunia ini. sempat jugak bercerita ttg fakhrul,sahabat baruku. mama seperti biase,memberikan pendapatnye sebagai seorg ibu dan teman. eheh. tq mama sbb selalu cuba memahami dan jd yg terbaik utk anakmu ini. aqilah syg mama...hari ni pon x bnyk beza. lepas solat zohor aku tido. adehhh. ape laaa. tp ptg aku keluar dgn abah n mama. ke celcom & bazar ramadan berdekatan. hujan lebat. sampai mlm ni...dingin~

org2 di celcom td sangat la menguji kesabaran. ishh. dahla bulan puase. sabor jelaa. abah mcm biase,penyabar. aku pon diam jee. tahan marah. nasib baikla mama dlm kereta. kalo x,sure org2 dlm celcom tu kena sound. aku x seberani mama. dan x sesabar abah... huhu. hujan lebat. aku berlari2 ke celcom dgn abah sambil membawa laptop. jam belum pukul 4 ptg lg. tp celcom dah ttop dan guard pon blh biar je kite org dkt luar. bsh2~ ishh. katenye dah tutup,pukul 4. dan dgn kurang ajarnye guard tu biar je kte org dkt luar. sampaila ade pekerja die dtg & bukak pintu...

dlm celcom tu ramai lg org. tp bile kte org masuk blh plak sume buat muke x leh blaa. eee. nak lepok2 je rase. nasib laa sabar. huhu. dgn basah2 ni,kte org yg g dkt counter n mintak tlg explainkan ttg broadband. pdhal x de org pon? ade 2 org customer je lg. blhlak buat bodow kat kte org. hey...customer yg cari client ke? lepas tu. aku dgn muke x leh blaa tros g dkt counter broadband. ckp nak pasang broadband pe sume. then tulis borang2...pas settle sume tu,die ckp lg 48 jam baru blh gune. cett~ x adil! x adil sbb org sebelah aku ni,customer ni dilayan dgn elok. dan tgh register pon utk broadband tu. hurm~~~. diskriminasi kaum yg nyata. akhirnya abah bersuara,tegas tp masih lembut. "kami dtg basah2,bayar cash,sebelum pukul 4,u blh ckp mcm tu b4 try buat ape2?". baru die gelabah. haih~ ikot hati aku,lg kene sound. huhu.
settle sumenyer akhirnye. dgn guard kerek yg asyik pdng. hurm...mls di pk kan lg ttg kejadian di celcom ptg td. penat~

ptg td berbuka mcm biase. alhamdulilah. kenyang sgt2...mama masak sedap. seingt aku,x pernah lg sekali pon aku ckp mama msk x sedap. eheh. anaknye ni pon x reti2 lg masak. reti skit2 je. wahaha. x senonoh btol. nnt la belajor~ haha. hurm...hari ni x pergi trawih. aku letih. entah kenape. tahun ni,mungkin x seteruk thn lepas. tp thn ni lebih bnyk dugannye...mungkin hanye aku yg makin kuat? mungkin? huhu. semlm...yes,hpku langsung x berbunyi. haha. ape gune hp tu eh? huu. oklah,aku gune utk fmly n kwn2 je. aiyoo. sadis~ tp dah biase. tp masih lg berharap. hoho. x blh blaaa. sampai cni je kot mlm ni. letih la plak. huu. hari ni aku...bnyk mengintai langit~


Mengintai Langit - Coco

Setiap hariku tulis
Yang Ku telah jatuh cinta
Tapi ku rasa bersalah
Tidak ku nyatakan ... padamu....

Adakah engkau merasa
Apa yang sedang kurasa
Kepada tancap asmara
Harapnya kau dah terima

Maafkan aku kerna menyintamu
Maaf jikaku tak padan denganmu
Tapi ku berjanji
Kau juita hati
Akan ku jaga hingga akhir nanti

Maafkan aku terus memujamu
Maaf aku yang terlanjur merindu
Didalam hujan renyai
Aku mengintai langit
Mengharap engkau akan setuju
menyintai aku....

Menyanyi dan bisikkanlah sayang
Baiknya kau dalam jiwa
Tak tahan rasanya menanggung asmara
Agar dapatku lelapkan mata...
Mengkhayalkanmu, bermimpikanmu sepanjang malamku...



2 comments:

saye said...

ko je la sorg pembaca setia blog aku..ngeh3..
well..siot tol org kat celcom..hurm..erk..tu bukan husni mktb kite..hihi..
well..bc la blog aku lg..ade berita terbaru..ahhh

aku dan sesuatu said...

huhu. aku pon x de sape bace sgt. tp lega sbb leh luahkan pe kte rase. hoho. =D