Sep 8, 2008

080908 - suatu permulaan.

salam. haha. 1st time aku tulis blog. tah nape tetbe je rase nak try. hurm...tp sure jarang2. sbb jarang2 on9. hee. hurm. agak sebok ape sume. tp tu la,name lg student. 4 sure la bz. but aku taw,kerja lg bz. dulu aku pernah tulis diary. tp x pernah habis~ time darjah 6 la 1st time. haha. malas. bkn x leh curik2 mase. huu. tp dlm form 5 x silap,dkt asrama,aku start tulis blk. tp pnye la takot kalo ade spotcheck hoho..

well,hari ni aku x de buat pape sgt pon. cuti mid sem. tp dah isnin~ ah. kejapnye mase. keje berlambak. aiyooo. sabor je la. skrng ni hidup aku more 2 redah je~ semlm aku tdow teramat la awal. penat otak. haha. kul 9 lebeyh dah tdow. gile kentang. pastu bgn sahur kul 4 lebyh n aku stay sampai kul 9 x silap... pastu tdow blk! aiyoo. x elok btol. makruh puase saje je. huu.

bgn2 dah nak dkt tgh hari. basuh kain pe sume. 2 bakul tu. haha. bakul kecik ye! =P then bagi kucing2 makan. kemas2 dapur skit. x bnyk aktiviti. on9. main msg jap. kalo org msg,aku reply. kalo x de org msg,hp tu pon senyap je la. org call? jarang sekali...kdng2 kalo ade org call,aku pnye la pelik. tgk je hp. last2 jd miss call. haha. sengal jerh... dah kul 3 ptg. 6 lebeyh dha bukak pose~ al maklumlah,kuching...awal~

duk umah nie,aku jd malas la plak. hoho. x leh blk umah nmpk gayenye. raye nnt blk lg. walaupon ticket flight mahal. mama n abah suruh blk gak. baru je termenung bygkan raye x skali ngan mama n abah. aku raye semenanjung sorang2. skali blk jugak. huhu...ticket naik 3x gande kot? mahal sesgt... baju raye thn ni ade la beberape. thn ni aku biase2 je nak raye. dah besa kot? duit raye sure makin sikit! haiyooo. nak jd kanak2 blk aaa. haha.

anyway,ttg aku eh? aku anak tunggal yg x manje. tlg ye. x manje. n x gedik! dulu skola ambik sains tulen tp skrng aku ambik media. x salah pon. aku yg nak. n aku enjoy study skrng walaupon sgt leteyh. n baru aku nmpk,sume subj pon ssh kalo study. mane de yg senang kalo kte x usahe. dulu,maybe aku ingt sains tulen je ssh. tp skrng,aku dah x pk mcm tu. eheh...ade hikmah aku ambik media skrng. pkran aku pon lebih terbuka n luas. bnyk aku blajar act. sains tulen ttp dlm hati gak. hehe.

aku kuat makan. kuat gelak. kuat nangis gak kdng2. tp tu dulu. skrng dah jarang...yup. aku ske buat bnde2 outdoor. dats 1 of da reason aku ambik broadcasting. kalo org x kenal aku maybe akan ckp aku pendiam,sombonk n pemalu. tp tu la. x kenal~ kalo dah kenal. haha. org ckp aku bnyk ckp,gile2,unpredictable,slumber n x leh bla.. haha. aku ske kucing ngan hamster. walaupon aku allergy kucing. nak buat camne aku ske. aku ade resdung. huhu...yg teruk gakla. x tahan kdng2. mcm2 dah obat. ade ok,ade x. aku ske nyanyi sambil dgr lagu tu. aku taw sore aku x sdap. sbb kalo sdap aku dah msk af. huhu..

hurm...bnyk lg nak ckp. nnt la. esok masih ade. insya allah kalo diizinkan tuhan. n hari ni aku asyik teringt lagu bau -warkah. best kate2 die... meh la dgr ye! =]

Takkan lagi aku menunggu
Kau hadir di dalam mimpi-mimpiku
Puasku mengharapkan dirimu
Seperti mereka yang punya cinta

Diriku tanpa dirimu
Kau tempuhi penuh bahagia
Diriku mahu kau tahu
Pedih ini kau tak terasa

Warkahku mengharapkan dirimu
Seperti yang aku kenali dulu
Setiaku menantikan dirimu
Seperti setianya terhadap diriku

Tapiku melepaskan mu
Melangkah namun tak berdaya
Terusku terus menunggu
Cinta yang takkan pernah ada

5 comments:

shafinaz said...

hu3.
xley bla..
nway.
i remembered abt the diary..
kesian.
hayat x lame..

saye said...

hehe..teruskan menulis..thanz komen my blog..erm..nk copy kate2 tu leyh?

aku dan sesuatu said...

huhu... 'saye', copy je la... =]
thanks finaz & izzah! huu...

SyaHeeDaH Al-ImaN said...

Assalamualaikum...
Tq Qila...Mmg susah nak berubah...dugaan hati memang kuat...Biarlah Dia jadi cinta paling Agung..:)

I'll call you someday!! Janji kite...hehe..insha Allah...

Kita pun sentiasa doakan awak..:) moga menjadi orang yang bahagia di Dunia dan akhirat...

"Pada hari itu sahabat karib: sesetengah akan menjadi musuh kepada sesetengah yang lain, kecuali orang-orang yang persahabatannya berdasarkan keTAQWAan" --- Az-Zukhruf:67

Moga kita tidak bermusuh di Hari amalan diperlihatkan...Ameen

Luv u :)

aku dan sesuatu said...

huhu. insya allah... =]
love u 2!